Kinderuitvaarten

Ook al wil niemand over een kinderuitvaart nadenken, helaas is het soms toch nodig. Door de jaren heen hebben wij vele ouders begeleid bij het afscheid nemen van hun kind. Voor alle uitvaarten van kinderen is rust en ruimte in de dagen van het afscheid nemen nodig om beslissingen in kleine stappen te doen.

Verdrietig, ingrijpend en intens en tegelijkertijd zo dankbaar als ouders laten blijken dat de goede keuzes zijn gemaakt voor het afscheid nemen. Ook bij kinderuitvaarten bieden wij u veel mogelijkheden. Wij kunnen u vooraf over de vele mogelijkheden en de kosten infomeren.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Hoewel we geneigd zijn om onze kinderen af te schermen voor verdriet is het belangrijk om ze te betrekken bij een overlijden. Door ze bij het afscheid te betrekken zullen zij het afscheid op een betere manier kunnen verwerken. Kinderen zijn onbevangen en kunnen op hun eigen wijze met het afscheid nemen omgaan.

Door het bespreekbaar te maken geven de kinderen of kleinkinderen aan hoe zij betrokken kunnen zijn tijdens de dagen na het overlijden en op de dag van de uitvaart. Lees meer bij regelen van de uitvaart.