Crematie

/Crematie
Crematie 2020-11-02T15:00:23+01:00

Crematie in Utrecht en omstreken

Goed afscheid nemen is een belangrijk punt in het rouwproces.
In Utrecht zijn er diverse crematoriums waar een afscheidsplechtigheid mogelijk is voordat de crematie plaatsvindt.
Ieder crematorium heeft zijn eigen uitstraling, mogelijkheden en kosten.
De tijden die wij voor u bij een crematorium vastleggen nadat we dit samen hebben overlegd, zijn altijd bindend.
Maar u kunt er ook voor kiezen om op een andere locatie afscheid te nemen.
Daarna kunt u de overledene naar het crematorium begeleiden en daar, in kleine kring nogmaals kort afscheid nemen.

U kunt altijd contact op nemen met ons over de keuze van een crematorium. 
Over de verschillende mogelijkheden in de regio en de juiste kosten leest u meer Kosten uitvaart

Domstede.

Crematorium Domstede, Proostwetering 8, is begin 2016 in gebruik genomen, het gebouw ligt aan de A2 in Leidsche Rijn. Het is een modern wit gebouw met veel ronde vormen. Door de glaswanden is er veel natuurlijk licht aanwezig. De aula heeft 165 zitplaatsen en 250 sta plaatsen, er staat in de aula een zwarte vleugel die u mag bespelen. Domstede heeft ook een huiskamer waar u met maximaal 25 personen in kleine kring afscheid kunt nemen.Om Domstede heen is een urnentuin en een verstrooiingenveld aangelegd.

Crematorium Daelwijck.

Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7, ligt in een groene omgeving met een prachtige vijver aan de rand van Utrecht in de wijk Overvecht. Er is een uitvaartcentrum naast en er ligt een urnentuin en de algemene begraafplaats Daelwijck. Vanuit het uitvaartcentrum kunt u lopend met de rijdende baar de overledene begeleiden naar de aula van het crematorium of de begraafplaats. Er zijn 2 aula’s. Aula 1 met 260 zitplaatsen. De zitplaatsen zijn verdeeld over het beneden gedeelte en een balkon. Het is een sfeervolle aula waar de genodigde op banken plaats nemen die een halfronde opstelling hebben. Aula 2 heeft maximaal 50 zitplaatsen die rond om de baar in een cirkel zijn geplaatst dit geeft een intieme sfeer. Na de plechtigheid kunt u gebruik maken van de ontvangkamers.

Den en Rust.

Crematorium, Den en Rust, Frans Hals laan 27 ligt samen met de begraafplaat en natuurbegraafplaats in een bosrijk gebied van Bilthoven. Er kunnen in de aula met 90 zitplaatsen en 100 staplaatsen plechtigheden plaatsvinden zowel voor een crematie- als een begrafenisplechtigheid. Er zijn meerdere ontvangkamers.

Noorderveld.

Crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1, ligt naast de algemene begraafplaats aan de rand van Nieuwegein-Noord. De landelijke omgeving met veel groen en water zorgen voor een rustige omgeving. Crematorium Noorderveld heeft een aula met 140 zitplaatsen. Na een plechtigheid kunt u gebruikmaken van de ontvangkamer. Noorderveld heeft ook een uitvaartcentrum. Bij het crematorium is een columbarium. Op de naast gelegen begraafplaats is een strooiingsveld.

Urnen.

Kiest u voor een urn voor de as van de overledene dan hebben wij een ruime keuze aan mogelijkheden. Er zijn urnen voor zowel binnen als buiten, vervaardigd uit verschillende materialen. Naast urnen bieden wij ook glasrelieken of sieraden aan of misschien heeft u wel een eigen ontwerp. In ons rouwcentrum in Boerderij De Hoef kunnen wij u alle vormen van asbestemmingen laten zien. Ook als wij u niet hebben begeleid tijdens de uitvaart kunt u vrijblijvend bij ons terecht voor informatie over een urn of glasreliek. Wij zijn in ons rouwcentrum op dinsdagmorgen geopend.  Ook kunt U een afspraak met ons maken, telefoonnummer 030-6667577
Voor een impressie van urnen en gedenkstenen en gedenksieraden: Den Hollandsche

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Domstede

Daelwijck

Den en Rust

Noorderveld