bergaafplaatsen in Utrecht

In herinnering

Begraafplaatsen in Utrecht en omstreken

Begraafplaatsen.

In de provincie Utrecht zijn er verschillende begraafplaatsen. Algemene-, Katholieke-, Hervormde begraafplaatsen en begraafplaatsen voor andere religies. Alle begraafplaatsen in Utrecht hebben hun eigen mogelijkheden met hun eigen kosten. Deze kosten kunnen per gemeente enorm verschillen. Informatie hierover geven wij u graag en kunt u nalezen op de website van de gemeente of de begraafplaats. 

In Vleuten en De Meern, Harmelen, Woerden, Kamerik zijn er begraafplaatsen van de Rooms Katholieke Kerk. Deze begraafplaatsen worden gebruikt voor leden van de Rooms Katholieke Kerk.

Soorten graven.

Begraafplaats

Welke soorten graven zijn er en hoelang blijven ze bestaan? U kunt kiezen om een algemeen graf te huren voor minimaal tien jaar. In dit graf worden meestal twee personen uit verschillende families begraven. Het algemene graf kan niet verlengd worden. U kunt ook kiezen om een particulier graf (eigen graven) te huren. Dit graf is voor meerdere personen uit dezelfde familie. Het graf kan voor 20 jaar of meer gehuurd worden. Over de verschillende mogelijkheden en de diverse kosten kunnen wij u goed adviseren.

lees meer Kosten uitvaart

Algemene begraafplaats Tolsteeg.

Begraafplaats Tolsteeg, Maansteenweg 1 te Utrecht, (verlengde van de Robijnlaan). Begraafplaats Tolsteeg is aangelegd in 1934, er zijn mooie rechte lanen en brede paden waarlangs vele bomen staan. Op de begraafplaats kunt u een particulier graf (eigen graf) reserveren of een algemeen graf. Na een crematieplechtigheid zijn er urnengraven of een plaats in een urenzuil of urnennis. Er is een speciaal gedeelte voor kindergraven. Op de begraafplaats staat een aula waar een muurschildering is van M.C. Escher. In de aula zijn 80 zitplaatsen en 180 staplaatsen. Na de uitvaart kunt u gebruikmaken van de koffiekamer van de begraafplaats.

Algemene begraafplaats Daelwijck.

Algemene begraafplaats Daelwijck, Floridadreef 11 te Utrecht is de jongste begraafplaats in Utrecht en ligt op Overvecht. De graven liggen in kleine hofjes, er zijn particulieren graven (eigen graven) en algemene graven. Ook vindt u er een gedeelte voor kindergraven en een apart gedeelte voor begraven voor Sabiërs Mandaeërs. Op de begraafplaats is een herdenkingspaviljoen dat heet “Aan mijn liefst”. Dit is een rond paviljoen waar u een briefje kunt schrijven en deze kan posten in de muur. U vindt op de begraafplaats ook urnengraven en een urnenzuil. Er is een aula waar 70 zitplaatsen zijn en 80 staplaatsen. Na de uitvaart kunt u samenkomen in de koffiekamer naast de aula.

Soestbergen en Kovelswada

In Utrecht zijn ook 2 begraafplaatsen die rijksmonumenten zijn sinds 2001. Beide begraafplaatsen liggen aan de Gansstraat te Utrecht. Begraafplaats Soestbergen Gansstraat, naast huis 167, is de oudste algemene begraafplaats, aangelegd door J.D. Zocher in 1830. De ring van Zocher met de cirkel van grafkelders is uniek voor Europa. De begraafplaats heeft slingerende paden, vele oude bomen en u vindt er jonge en oude graven. U kunt er begraven worden in een particulier eigen graf, keldergraf of een monumentaal graf die opnieuw worden uitgegeven. Begraafplaats Soestbergen heeft geen aula, maar we maken gebruik van de aula op Kovelswade.

Graf op een natuurbegraafplaats.

tijdelijk natuurlijk grafmonument

grafmonument natuurlijk hout

Geeft u de voorkeur aan een natuurlijke manier van begraven op een natuurbegraafplaats, dan is dit in vele gemeentes al mogelijk. Heeft u een keuze gemaakt voor een bepaalde natuurbegraafplaats dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden die de keuze van uw natuurbegraafplaats kan bieden. In de natuur horen natuurlijke grafmonumenten.

 

 

 

Keuze grafmonument.

Ondergaande zon

Bij elke begraafplaats zijn er regels voor het plaatsen van een grafmonument. U heeft alle tijd om een mooi monument uit te zoeken, omdat een graf altijd eerst moet inklinken. Zo kunt u nadenken over bijvoorbeeld de vorm, het materiaal en de tekst die u erop wilt hebben staan. Uitvaartverzorging Leidsche Rijn werkt al vele jaren samen in de regio met natuursteen van Dam. te Woerden en met Den Hollandsche die u in heel Nederland een goed advies kan geven, zij kennen van vele begraafplaatsen de regels. Zij begeleiden u bij het uitzoeken van en grafmonument. Als u wenst om aanwezig zijn bij het plaatsen van het monument is dat altijd mogelijk.

Een laatste wens vervullen, altijd blijven gedenken.
Creatief samen een unieke gedenkplek creëren.