Begraven

/Begraven
Begraven 2019-02-01T17:15:03+02:00
bergaafplaatsen in Utrecht

In herinnering

Uitvaartverzorging Leidsche Rijn     030 666 75 77

Begraafplaatsen

In de provincie Utrecht zijn er verschillende begraafplaatsen. Algemene-, Katholieke-, Hervormde begraafplaatsen en begraafplaatsen voor andere religies. Alle begraafplaatsen in Utrecht hebben hun eigen mogelijkheden met hun eigen kosten. Deze kosten kunnen per gemeente enorm verschillen. Informatie hierover kunt u nalezen op de website van de gemeente of de begraafplaats. 

 

Soorten graven

Begraafplaats

Welke soorten graven zijn er en hoelang blijven ze bestaan? U kunt kiezen om een algemeen graf te huren voor minimaal tien jaar. In dit graf worden meestal twee personen uit verschillende families begraven. Het algemene graf kan niet verlengd worden. U kunt ook kiezen om een eigen graven te huren. Dit graf is voor meerdere personen uit de zelfde familie. Het graf kan voor 20 jaar of meer gehuurd worden. Over de verschillende mogelijkheden en de diverse  kosten kunnen wij u goed adviseren.

lees meer Kosten uitvaart

Graf op een natuurbegraafplaats 

Wilt u op een natuurlijke manier worden begraven op een natuurbegraafplaatsen dit is in vele gemeentes al mogelijk. Heeft u een keuze gemaakt voor een natuurbegraafplaats dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheid die de keuze van uw natuurbegraafplaats kan bieden.

Keuze grafmonument

Ondergaande zon

Bij elke begraafplaats zijn er regels voor het plaatsen van een grafmonument. U heeft alle tijd om een mooi monument uit te zoeken, daar het graf altijd eerst moet inklinken. Zo kunt u nadenken over bijvoorbeeld de vorm, het materiaal en de tekst die u erop wilt hebben staan.Uitvaartverzorging Leidsche Rijn werkt al vele jaren samen met natuursteen van Dam. te Woerden. Zij geven u een goed advies en kennen van vele begraafplaatsen de regels. Zij begeleiden u als u dat wenst om aanwezig zijn bij het plaatsen van het monument.

Een laatste wens vervullen, altijd blijven gedenken.
Creatief samen een unieke gedenkplek creëren.