Uitnodiging voor zondagmiddag 9 oktober 2022 High-tea met Live muziek

Na 2 jaar cornona waarin Angelique en Karel van Dommelen geen lichtjesavond als herdenking

high-tea

High-tea

hebben kunnen verzorgen, pakken zij het dit jaar anders aan.

Op zondagmiddag 9 oktober om 14.30 uur bent u allen van harte welkom bij een High-Tea met live muziek wat gespeeld wordt door Jurgen van der Poel.

Muziek is bij een afscheid erg belangrijk, maar ook als u het op een ander moment hoord, zijn daar direct de herinneringen die u met u meedraagt.

Wij nodigen iedereen uit voor deze gezellige muzikalemiddag, die plaatsvind in Boerderij De Hoef, Hogeweide 6 te Utrecht( rijden naar Nootmuskaatweg)

Graag vooraf aanmelden met hoeveel personen u wilt komen.

Info@karelvandommelen.nl of 030-6667577

Kosten: graag een vrijwillige bijdragen.

Uitvaart kosten 2022

Het nieuwejaar 2022 staat weer voor de deur. Het afgelopen jaar hebben wij vele familielies mogen begeleiden. Ook nu aan het begin van 2022 is het nog zeer moeilijk met de corona maatregelen, waardoor er soms ook meerdere kosten moeten worden gemaakt. Voor het komende jaar zullen ook de uitvaartkosten stijgen.  Het basistarief verhogen wij naar € 3.000,00. Een uitvaart wordt samengesteld in basistarief en variabele kosten. Alle variabele kosten worden ook verhoogd dit geld voor de crematoriums en begraafplaatsen. Bedrijven die ons diensten leveren als auto’s of crematoria eisen korte betalingstermijnen. Dit betekent dat als er geen dekking is van uitvaartpolissen, wij u vragen het bedrag van het basistarief vooruit te voldoen. Zo kunnen wij u goed van dienst blijven en is uw uitvaart in goede handen. Informatie over de basiskosten en variabele kosten kunt u vinden op onze website en die van crematoriums en begraafplaatsen of u kunt met ons een afspraak maken voor een vrijblijvende kosten berekening. U kunt u ook kosteloos inschrijven in ons ledenregister zodat u een korting ontvangt op het basistarief .

Wij wensen u, met ons gehele team een gezond 2022.


Warm gevoel 

WeLoveOldtimers.nl

We love Oltimers 

Als u afscheid gaat nemen voor een reis in deze tijd, geeft dit altijd een bijzonder gevoel. 

Je zegt elkaar gedag en hoopt dat iedereen weer gezond terug mag komen. Vakantie of vrij zijn is heerlijk om samen leuke dingen te doen en mooie nieuwe herinneringen te maken. Momenten die dan vastgelegd worden op foto’s of op ansichtkaarten, die geschreven worden met vele groetjes. Het moment van gedag zeggen is voor veel mensen moeilijk en geeft soms een vreemd gevoel. Definitief afscheid nemen na het overlijden is zo’n gevoelig moment wat altijd bijblijft. Als wij dan als uitvaartverzorging iemand op zijn laatste rit mogen begeleiden in de rouwauto van zijn eigen keuze en een stoet vormen met bijzondere klassieke auto’s, geeft dit een warm gevoel. De dag kan dan heel verdrietig en koud aanvoelen, maar het warme gevoel kwam bij dit afscheid door de mooie keuzes die zijn gemaakt in een voor- gesprek. Voor deze zomer hopen wij dat er vele mensen mooie herinneringen zullen vast- leggen op foto’s en ansichtkaarten, waarmee u iemand kan verblijden met een lieve groet.

Mocht u willen spreken over uw persoonlijke wensen bij een afscheid, belt u dan om een afspraak te maken. Wij helpen u graag op weg.

Uw uitvaartverzorging in goede handen Angelique en Karel van Dommelen 030-6667577


Mochten we elkaar maar weer omarmen.  omarming

Er wordt veel gesproken over de gevolgen van corona, eenzaamheid, stilte, negatieve gevoelens en wat al niet meer. Als uitvaartleider zijn wij dagelijks bezig om mensen ook in deze tijd in het moeilijkste verdriet te ondersteunen. Het kost ons ook moeite met alle regels waarin wij zitten te moeten werken en leven. Toch hebben wij deze afgelopen tijd ook ervaren dat er een grote verbinding kan zijn als een uitvaart in kleinekring plaats vindt. Als een moeder overlijdt aan corona en de laatste dagen liefdevol is verzorgd door haar beide dochters op het huisadres. Welke mogelijkheden zijn er dan om met de quarantaine en de keuze voor de begrafenisplechtigheid om te gaan. Het gezin wilde bij de plechtigheid aanwezig zijn. Om dit mogelijk te maken is de begrafenisplechtigheid buiten op de begraafplaats gehouden met begeleiding van de dominee. Op deze manier kon iedereen de juiste afstand houden van elkaar. Hoe bijzonder is het dan als je in deze tijd van regen en kou, een uur buiten staat en het is droog en de zon komt door de wolken. Alle dierbare waren aanwezig en was het koud maar ook goed om samen op deze wijze hun moeder te mogen begraven. Na het afscheid gingen de dochters terug in quarantaine om hun gezinnen te beschermen en was er dagelijks contact met elkaar. Het heeft diepe indruk op iedereen gemaakt. Dit soort momenten worden nooit meer vergeten. Wij zien dat het leven doorgaat met vele geboortes die eraan komen en alle initiatieven. Ook wij hopen u weer gauw te mogen ontmoeten in ons voorhuis van Boerderij de Hoef, Hogeweide 6 of tijdens een wandeling die wij dit voorjaar weer willen gaan organiseren. Ook in deze tijd zijn wij iedere dinsdag ochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor een praatje op gepaste afstand. Iedereen is welkom, de koffie wordt vers gezet.

Wij hopen u weer gauw te ontmoeten Angelique en Karel van Dommelen


Warmte, liefde en hoop voor 2021

Het jaar 2020 is voor vele mensen en ook voor ons anders gelopen als gedacht en gehoopt. De toekomst ziet er dan ook heel anders uit en zal nooit meer worden zoals het was. Wij leven op dit moment in kleine familiekring en met naasten om ons heen. Letten meer op elkaar en kijken om naar mensen die het moeilijk hebben door de situatie waarin wij nu met elkaar leven. Ook afscheid nemen is veranderd omdat het afscheid maar met zo weinig mensen mogelijk is.

Het heeft ons allemaal erg geraakt. Afscheid nemen doe je samen en een arm om elkaar heen geeft heel veel steun. Afscheid nemen werd daardoor persoonlijker en heel intiem. Via de livestream werden vele mensen bereikt over de hele wereld. Door het virus konden wij u dit jaar niet uitnodigen voor een open-dag of onze jaarlijkse herdenkingsavond, die plaats zou hebben gevonden in november. Maar weet u “wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt”. Mag het nieuwe jaar met vele veranderingen u warmte, liefde en hoop geven.

Wij wensen u een gezond 2021.


Voor wie steekt u een kaarsje op.

Kaarsjes

brandende kaarsjes

We naderen het einde van het jaar, een periode waarin wij terugdenken aan degene die u en wij moeten missen. Dit jaar is het anders en kunnen wij niet samenkomen voor de jaarlijkse herdenkingsavond. Deze avond is altijd bijzonder waarin we voelen dat we niet alleen staan met ons verdriet. Door het virus zijn er nu herdenkingen via livestream, digitaal of via Face-book. Wij sluiten ons aan bij het programma “Voor wie steek jij een kaarsje op” wat  op maandag 2 november om 20.25 uur op T.V. wordt uitgezonden. Er zullen vele kaarsen worden ontstoken voor dierbare die in onze gedachten voortleven. Wij hopen u volgend jaar in goede gezond weer te kunnen uitnodigen in uitvaartcentrum Leidsche Rijn. Wij wensen U een gezond 2021.


Verdriet zo dicht bij 

Heidepolder

Heidepolder

Afgelopen zaterdag 26 september hebben wij afscheid moeten nemen van onze collega en vriend, René Rijlart, die maar 56 jaar mocht worden. Hij was onze vast technicus bij uitvaarten in Uitvaartcentrum Leidsche Rijn. René bespeelde zelf heel mooi mondharmonica en kon de mensen daar zeer mee raken. Na een emotionele en bijzondere dag hebben wij René begraven op Natuurplaats Heidepol te Arnhem. Ieder droomt wel eens een beetje over een lang leven, vol geluk; veel te vroeg ging die droom van René stuk. Wij zullen met liefde aan je blijven denken.


Wij zijn weer open.   030-666 75 77

We leven op dit moment in een vreemde tijd. Waarin we onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en op afstand moeten kijken naar een ander. Dit alles in een periode waarin de lente kwam. De bloemen gingen bloeien en de grasvelden groener kleurde met vers gras voor de koeien. Hoe anders kan je beeld dan van iets zijn. Een beeld dat bij je blijft. Zo gaat het ook met ons mensen. De tijd gaat snel en een beeld veranderen in je gedachten over iemand is erg moeilijk. 21 jaar geleden hadden Karel en ik een broodbakkerij aan de Meerndijk 35 in de Meern. Met veel passie en liefde hebben wij dit altijd gedaan. Nu zitten wij 20 jaar in de uitvaartverzorging en hebben wij al vele lieve families mogen begeleiden, als zij afscheid moesten nemen van een dierbare. Hoe bijzonder kan het dan nog steeds zijn dat mensen tegen je zeggen, ik had wel verwacht dat je eigen saucijzenbroodjes zou presenteren. Dit is bij ons gelukkig altijd mogelijk, zelfs eigen gebakken cake. De mensen mogen veranderen, maar een beeld van iemand blijft vaak voortbestaan. Gelukkig heeft ieder mens vele kwaliteiten, talenten en passies.  Wij als echtpaar zorgen met veel liefde samen met u voor een mooi afscheid. Dag en nacht staan wij voor u klaar. De uitvaartwensen zijn zeker veranderd in deze tijd. Voor de familie is het fijn als er vooraf wensen besproken zijn. Door deze situatie waarin wij nu leven kan een wensenboekje of een voorbespreking heel veel verschil maken. Iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur zijn wij weer open in het uitvaartcentrum, Hogeweide 6 Utrecht en kunt u bij ons langskomen voor informatie. Wilt u een afspraak maken bel ons 030-6667577. Het was een prachtige lente met een heel naar virus. Dit is een tijd waarin wij u op een andere nog persoonlijkere manier kunnen begeleiden en dit geeft weer nieuwe inzicht in de uitvaartverzorging.

 


Nieuws                                                      030 666 75 77

Maatregelen coronavirus

De maatregelen van het RIVM tegen de verspreiding van het coronavirus kraken ook het afscheid.

Dat betekent dat we moeten denken aan een afscheid met een groep die niet groter is dan 30 personen.

Ondanks deze beperkingen doen wij er alles aan om het afscheid voor iedereen naar wens te laten verlopen.

Ons eigen uitvaartcentrum Leidsche Rijn in boerderij de Hoef is geschikt om in kleine kring afscheid te nemen.

Zowel in familie verband of met een groep tot 30 personen.

Voor alle informatie over mogelijkheden tel: 030 6667577.

 


Lichtjesavond vrijdag 1 november 2019

lichtjesavond

Gedichten, muziek, kaarslicht en gedenken, waren momenten die troost mochten bieden in een moeilijke tijd. Ook dit jaar in de eerste week van november wordt er stilgestaan bij het verlies van een dierbare. In het bijzonder gedenken wij op lichtjesavond de overledenen van het afgelopen jaren of het nu één, vijf, tien of langer geleden is. Iedere dierbare mag herdacht worden. Op verschillende dagen van deze week zullen er kaarsen worden ontstoken.

Wij organiseren vrijdagavond 1 november om 19.15 uur een lichtjesavond in boerderij De Hoef, Hogeweide 6 te Utrecht, waar wij u en iedereen van harte bij willen uitnodigen om in verbondenheid met elkaar de namen te noemen en kaarsen te ontsteken. Mag deze avond een moment zijn van herdenking en een lichtpunt zijn voor de komende tijd.

Samen herdenken geeft kracht.

Iedereen is van harte welkom.

Boerderij De Hoef, Hogeweide 6 te Utrecht ( rijden via de Saffraanweg) 


Informatie kosteloos.

De laatste weken is er in de kranten en op de televisie meerdere malen gesproken over de problemen met de uitgiften van uitvaartverzekeringen.Uit alle gesprekken komt de conclusie: wanneer denkt u in het leven na over uw uitvaartwensen. Waarom wordt er niet eerder gesproken over kosten en mogelijkheden met iemand van de uitvaartverzorging of samen met de kinderen of een familielid.Vele vragen kunnen beantwoord worden.

Te beginnen bij: wat zijn uw uitvaartwensen.

Weet u wat een uitvaart kost, heeft u geld daarvoor gereserveerd of bent u voldoende verzekerd.

Er zijn zoveel mogelijkheden om invulling aan de afscheidsplechtigheid te geven.

Goede informatie vooraf, geeft u zekerheid, dat achteraf de nabestaande zonder zorgen de uitvaart kunnen laten verzorgen. Wij kunnen u een fiscaal voordelig deposito aanbieden.

Een informatiegesprek over de kosten of uitleg over uw uitvaart is bij ons kosteloos.

Iedere dinsdag ochtend van 10.00 t/m 12.30 kunt u bij ons binnenlopen in ons uitvaartcentrum.Wilt u graag een persoonlijk gesprek in het uitvaartcentrum of thuis,

dan kunt u bellen 030 666 7577.


Geluk 

kleindochter

Ieder jaar maken wij het mee dat aanstaande ouders, grootouders en familie afscheid moet nemen van een kindje waar zo naar uitgekeken werd. Het afscheid begeleiden van een kindje hoe voldragen of oud ook, is heel verdrietig en wij als mens vergeten deze uitvaart nooit. Wij hebben dit in de afgelopen jaren in ons gezin ook mee gemaakt, wat voor een verdriet dit kan geven. Nu zijn wij heel gelukkig omdat wij afgelopen maandag opa en oma zijn geworden van een kleindochter. Ook dit willen wij in liefde met u delen.


Lente 

Bloesem

De lente daar kijken wij naar uit. Het geeft een gevoel van geluk en vooruitzicht.

Het brengt kleur in het sombere dagen, waar wij als uitvaartverzorging ook vaak deel van uitmaken.

Als echtpaar mogen wij vele families bijstaan om het afscheid een eigen kleur te geven.

Nu de bomen weer prachtig in de bloesem staan en wij met elkaar van mooie zonnige dagen mogen genieten, wachten wij in spanning op de geboorte van ons kleinkind.

Net als de bloesem zo klein en teer zijn wij zo blij en dankbaar voor de tweede keer.

 


Nieuw begin

Blauwe-druifjes

Het jaar 2019 is al even begonnen en zijn wij begonnen met vele nieuwe uitdagingen. Uitdagingen kunnen soms niet zichtbaar zijn, maar worden in alle stilte voorbereidt. Dit is ook gebruikelijk bij het nadenken over wat wij willen en welke kant gaan wij op.

De wegen die je dan soms in moet slaan zijn niet altijd makkelijk, maar leiden misschien wel naar paden, waar je steviger op mag gaan lopen. De ervaring die je opdoet leert je dan, wie je bent en wat je wilt met je passie.

Ik hou zelf heel veel van bloemen. In deze tijd is het blauwe-druifje mijn favoriete bloemetje. Deze bloemetjes zijn zo teer, maar ze bloeien uitbundig met mooie kleine blauwe klokjes. Ze zijn sterk en trotseren menig regenbui of windstoot. Ze blijven fier rechtop staan. Ik vergelijk ieder klokje met een wens of uitdaging die ik dit jaar weer aan mag gaan

. In de tuin zijn ze soms onzichtbaar en komen ze zomaar op een andere bijzondere plek naar boven. Zo is het ook in het leven. Hoe je het leven ook zou willen plannen, soms loopt het anders dan gedacht. Ik neem de uitdagingen aan en wens u ook, dat u mag genieten van dit bloemetje. Het vermeerdert onzichtbaar in alle rust, maar komt altijd weer boven. Wij wensen u een mooi 2019 en een goed voorjaar.


Kerst wens

In het midden van de winter zorgen kerstballen voor wat sfeer.

De mooiste kerstkaarten brengen fijne wensen stijlvol over en weer.

Goede voornemens houden ons bij het begin van het nieuwe jaar weer in de ban.

Simpel weg gelukkig zijn is wat wij je wensen omdat je het nergens kopen kan.

Voor iedereen die het afgelopen jaar afscheid heeft moeten nemen, hopen wij dat het geluk van een arm om je troost mag bieden.

Fijne dagen en een gezond 2019

 


Herfstwandeling

Herfst is de tijd waarin de blaadjes vallen en de natuur zich terugtrekt. Hoe beleef jij de herfst na het verlies van een dierbare? Op woensdag 14 november om 10.00 uur wandelen we met een groep mensen die iemand hebben verloren. Er worden ervaringen gedeeld en we staan stil bij het verlies van een geliefde of naaste. Voor sommige deelnemers is het verlies heel kort geleden, voor anderen al wat langer. Alles mag er zijn tijdens deze wandeling.

De wandeling start en eindigt bij Boerderij De Hoef. Eerst drinken we samen iets en maken kort kennis met elkaar. Daarna wandelen we 2 tot 3 kilometer in de omgeving. De wandeling gaat altijd door.

Bij regen passende kleding of paraplu meenemen.

Graag van tevoren aanmelden via info@uitvaartverzorgingleidscherijn.nl


Uitnodiging:  “Voor wie steekt u een kaarsje aan”    woensdag 31 oktober 2018 

brandend hartje

Zij die overleden zijn gedenken.

Stilstaan, muziek, kaarslicht, warmte, gedichten en samen herdenken komen aan  het eind van een jaar als het donkerder wordt op verschillende momenten voor.

Op woensdag 31 oktober willen wij u uitnodigen om uw dierbare te gedenken. De deur is open vanaf 19.00 uur en zullen wij gezamenlijk om 19.30 uur de namen noemen en een kaars ontsteken. Deze avond wordt met muziek en gedichten omlijst. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en wordt er voor koffie gezorgd. U bent van harte welkom.

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn, Hogeweide 6 Utrecht, (ingang via de Saffraanweg) .

De toegang is voor iedereen gratis.


Rustdag

Tijdens mijn opleiding als leerling verpleegkundige keek ik al samen met patiënten in het ziekenhuis, als liefhebber naar de Tour de France. Het is mooi om te zien hoe dit spektakel ieder jaar weer wordt gehouden en wat deze mannen en ook vrouwen er allemaal voor overhebben om de eindstreep te behalen. Dagelijks probeer ik om 16.30 uur een glimp op te vangen en het laatste stukje tot de eindstreep van de finale van die dag te zien. De rustdag in de Tour de France is dan ook anders en mis je dit rustpunt. In ons werk als uitvaartleider brengen wij ook rust, door samen met de families keuzes te bespreken en vast te leggen. Een rustdag kunnen wij families niet geven, maar als de dag voor de uitvaart alles is geregeld en verzorgd, geeft dit ruimte en rust om naar het afscheid toe te leven. Het geeft vertrouwen dat dit afscheid goed wordt begeleid.


De vakantietijd breekt aan. Iedereen wil graag de zon, licht en nieuwe dingen bekijken en herinneringen maken. Samen genieten met je gezin, of iemand die je lief is, ver weg of dicht bij huis.zomer

Een paar tips om mee te nemen:

  • Zorg dat u goed verzorgd op reis gaat. 
  • Laat een adres achter waar u bent.
  • Zorg dat uw familie de persoonlijke gegevens weet te vinden in tijd van nood.

Vakantie een moment om dagelijkse dingen los te laten en nieuwe energie op doen om straks weer verder te gaan. Uitvaartverzorging Leidsche Rijn wenst u een hele fijne tijd.

Blijft u thuis, dan staat bij ons, in de boerderij op dinsdagmorgen de koffie klaar van 10.00 tot 13.00 uur.


Hij was erbij

Veteranen dag een bijzondere dag voor vele militairen en oud-militairen die voor ons land gediend hebben. Een dag om elkaar weer eens te ontmoeten en de verhalen te delen. Vele gedienden kijken dan ook jaarlijks uit naar deze bijzondere dag. Zo ook een oud-militair van 88 jaar die nog redelijk te been was en jaarlijks als het even ging meeliep met het defilé in Den Haag. Het jaar dat hij 89 werd wilde hij zoals gewoonlijk ook naar deze dag om zijn kameraden die er nog waren te ontmoeten. Meelopen ging niet meer, maar in uniform mee rijden op een van de voertuigen was toch ook heel mooi. Hij keek er naar uit en ging die dag met zijn zoon en dochter naar Den Haag.

Het was een hele mooie warme dag. Hij had genoten en kwam voldaan thuis. Zijn zoon en dochter gingen naar huis en hij ging in uniform in zijn stoel zitten met een borreltje en genoot nog na van de fijn ontmoetingen. Zo vond zijn zoon hem ook de volgende dag zitten in zijn stoel met zijn uniform nog aan, hij was erbij geweest en is daarna rustig ingeslapen.

Zijn uitvaart hebben wij mogen begeleiden met alle eer die hem toekwam. Jaarlijks denken wij nog aan hem terug als het Veteranen dag is.

 


In de vakantiemaanden juli en augustus, zijn wij er voor u.

Kom op de koffie

Gezellig samen zijn in de vakantiemaanden voor wat aanspraak of om even niet alleen te zijn.

Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur bent u welkom.

Boerderij de Hoef, Hogeweide 6 te Utrecht.

 


Week van de Begraafplaats 26 mei tot 3 juni

begraafplaats

Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Tijdens de Week van de Begraafplaats lichten de vele enthousiaste beheerders u graag voor, over de natuurwaarde en het historische belang van de begraafplaats. U komt meer te weten over rituelen en kunstuitingen op de begraafplaats . De agenda met evenementen vindt u hier .Deze dagen kunt u ook informatie krijgen en de mogelijkheden bespreken waar u kan worden begraven in Utrecht en Leidsche Rijn. Op het gebied van begraven en asbestemmingen, onderhoud en kosten kunt u bij ons terecht. In de Week van de Begraafplaats staat de koffie klaar op dinsdag 29 mei, woensdag 30 mei en donderdag 31 mei van 10.00 tot 13.00 uur voor alle uitleg over de mogelijkheden, uitvaartcentrum Leidsche Rijn, Boerderij de Hoef, Hogeweide 6 te Utrecht. Wilt u een afspraak maken voor een persoonlijke uitleg met uitvaartverzorging Leidsche Rijn belt u dan met 030-6667577. Er zijn geen kosten aan deze afspraak verbonden.

Kijkt u weleens naar uw begrafenispolis? Doe het dan deze week zodat u niet voor verrassingen komt te staan!!


Herdenken met herinneringen

4 mei is de dag waarop wij alle mensen herdenken die omgekomen zijn in de oorlog.

Om 20.00 uur zijn we even stil. De vele herinneringen die er nog zijn, worden gedeeld. Ieder jaar hangt de vlag halfstok, ook bij ons. Herinneringen, vele verhalen en beelden zien we voorbijkomen. Dat je herinneringen soms niet kan wissen, weten we allemaal. Toen op 4 mei 2010 op de Dam geschreeuwd werd, waren veel mensen getuigen van dit onverwachte moment. Voor ons als gezin is deze herinnering zeker blijvend. Een halfuur na dit moment kreeg mijn vader onverwachts een hartstilstand en overleed thuis in zijn stoel. Toen werd het echt stil…

Door deze gebeurtenis weet ik wat een totaal onverwachts verlies kan betekenen. En vanaf die dag gaat mijn vader altijd met mij mee tijdens mijn werkzaamheden.

Waar een leven eindigt, ervaren we wat de dood betekent, een grote leegte, die slechts gevuld wordt met blijvende herinneringen.

Heeft u behoefte aan een gesprek? Tel: 06-20647384 of www.uvlr.nl


Kinderen kleuren een afscheid ( advertorial in krant De Brug op 11-04-2018)

Een leven heeft vele kleuren. Kleuren die we terugvinden in het ongrijpbare van een regenboog.

regenboog

Als er een regenboog ontstaat komt dit door dat we de zon zien schijnen maar er ook heel dichtbij een regenbui valt. Een regenboog heeft iets ongrijpbaars, iets mysterieus. Je zou er als kind heel graag even aan willen komen of aan het begin willen staan.
Net als de dood ongrijpbaar is. Voor kinderen is het extra belangrijk, om ze te betrekken bij de uitvaart van iemand van wie zij veel hielden.

Hoewel we geneigd zijn om onze kinderen af te schermen voor verdriet is het belangrijk om ze te betrekken bij een overlijden. Hierdoor kunnen zij het afscheid op een betere manier verwerken. Kinderen zijn onbevangen en kunnen op hun eigen wijze met het afscheid nemen omgaan.
Door het bespreekbaar te maken geven de kinderen, of kleinkinderen aan hoe zij betrokken willen zijn.

Kleine kinderen gaan op hun eigen manier om met afscheid. Dit kunnen we begeleiden door een verhaal te vertellen of door het maken van tekeningen. Het is ook mogelijk om te schilderen of te tekenen op de uitvaartkist. Het kan ook heel eenvoudig door het plakken van laatste groeten die geschreven zijn op gekleurde post-it briefjes.

Ook kan op een bijzondere manier de kist worden gesloten bij het afscheid nemen, met een vlindersluiting. De vlindersluiting is een alternatief voor de gebruikelijke schroefknoppen die standaard bij een kist gebruikt worden. De vlinders kunnen bewaard blijven als blijvende herinnering aan het afscheid.
Zo zijn er vele mogelijkheden en wij denken graag met u mee.

Bij ons krijgen kleine kinderen altijd een knuffel om mee te knuffelen als ze verdrietig zijn. Kunnen de kinderen lezen dan geven wij ze een dagboekje van “dag lieve” om herinneringen in op te schrijven. Dit maakt het voor oudere kinderen makkelijker om met hun emoties om te gaan.

Door een mooi afscheid worden de kleuren van de regenboog, die ook het leven tekenen en in een regenbui uit elkaar vallen, weer warme zonnestralen die bij elkaar komen om verder te gaan.


6 mei Troostrijke lentewandeling met Stichting Tröst door het Maximapark in Leidsche Rijn.

De lente straat voor een nieuw begin. Samen wandelen door de natuur kan troostend zijn.

sneeuwklokje

Sneeuwklokje begin van de lente

Het maakt niet uit wanneer het verlies is geweest. Iedereen is welkom. Deze middag is Ronald de Ridder die tegenover het park woont de gastheer. Om 13.45 uur is de ontvangst om 14.00 uur gaan we wandelen in het Maximapark in Leidsche Rijn, ongeveer 2 a 3 kilometer en daarna wordt de wandeling afgerond met een drankje. De wandeling gaat altijd door, bij regen passende kleding of paraplu meenemen.

Deelname aan de lentewandeling kost € 5,00 en is inclusief twee consumpties. aanmelden http://www.trost.nl

Na de aanmelding ontvangt u het verzameladres en de route-informatie.


Wat moet ik zelf doen…?       

Kom op 28 maart naar de informatieavond.

overzicht

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Maar als je het niet hebt, wat dan? Op vele momenten in het leven moet u keuzes maken. De keuze om over een uitvaart te praten is moeilijk, maar zeker als u ouder wordt of ziek bent, heel belangrijk. Wat zijn uw wensen en wat zijn uw financiële mogelijkheden? Wilt u inzicht krijgen in deze mogelijkheden en heeft u vragen zoals:

  • Wat mag en kan ik zelf doen voor een uitvaart?
  • De verschillende locaties en wat is daar mogelijk?
  • Een uitvaart in de natuur
  • De kosten
  • Vragen over uw verzekeringen

Kom dan naar de informatieavond op 28 maart 2018 om 19.30 uur waarin we u graag uitleg geven en al uw vragen beantwoorden. De informatieavond vindt plaats in Uitvaartcentrum Leidsche Rijn Boerderij De Hoef Hogeweide 6, 3541 BC Utrecht. (Ingang via Saffraanweg).  www.uvlr.nl

 


Zaterdag 10 maart NLdoet een dag om samen kennis te maken

In Boerderij de Hoef is van 10.00 uur tot 12.00 uur de koffie klaar om kennis de maken met de mensen uit de wijk Hogeweide.

Komt u ook.


Waar een hart klopt…. .  

is warmte, liefde en geborgenheid. Dit ervaren wij, Karel en Angelique van Dommelen van Uitvaartverzorging Leidsche Rijn.

Dit is iets wat wij graag delen in de monumentale boerderij De Hoef waar wij gevestigd zijn.   

Want waar het hart klopt, kan ook stilte zijn.

Voor velen is boerderij De Hoef een punt van herkenning tussen alle nieuwbouwhuizen.

U kunt in Uitvaartcentrum Leidsche Rijn op uw eigen persoonlijke wijze afscheid nemen van uw dierbare, wanneer u dat wilt.

14 Februari is de dag dat we iets zeggen met ons hart.

Wij staan voor een persoonlijk en dierbaar afscheid precies zoals u het wilt en in een monument waar al vele jaren het hart klopt van geborgenheid en warmte.

Wilt u informatie of gewoon eens komen kijken?
Het uitvaartcentrum is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

De koffie staat klaar.     

 


2018 een nieuwjaar waar in u misschien heeft een droom of een bijzondere wens.

Wij wensen u geluk en een heel gezond 2018.

Karel en Angelique


December; een maand met geluk of verdriet?

De donkere decembermaand is begonnen. Een maand waarin veel families, rond de kerstboom, bij elkaar komen. Een gezellige maand voor velen, maar wat als je een dierbare hebt verloren? Dan is het verlies in deze periode vaak extra voelbaar. Als uitvaartverzorger beseffen we dat maar al te goed en staan we daar in december een keer extra bij stil.   

Zondag 10 december Wereldlichtjes dag

Op deze dag is de wereldwijde herdenking van overleden kinderen. Ook in Leidsche Rijn staan we stil bij dit grote verlies. Vanaf 18.00 uur kunt u bij Parkrestaurant Alflora een kaarsje aansteken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Om 18.45 uur begint de ingetogen bijeenkomst. En om 19.00 uur wordt een grote kaars ontstoken en kunnen de namen genoemd worden. Als u ook een naam uitgesproken wilt hebben,  kunt u dit doorgeven via www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl.

Gezamenlijke kerst in Boerderij de Hoef
Vindt u het fijn om in kerstsfeer samen te komen? Op dinsdag 19 december bent u tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom om samen te luisteren naar het Kerstverhaal, Kerstmuziek en samen een te lunchen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij louise.m.vandenberg@gmail.com
De kosten voor deze lunch zijn € 6,00 per persoon.

Informatie voorregeling van een afscheid

Als u informatie wilt over hoe u een afscheid kunt regelen en wat de kosten zijn, dan kunt u iedere dinsdag, woensdag en donderdag zonder afspraak bij ons binnenlopen. Van 10.00 tot 13.00 uur staat de koffie voor u klaar en laten wij u graag zien wat de mogelijkheden zijn binnen ons uitvaartcentrum. Mochten de openingstijden u niet schikken dan is het altijd mogelijk een afspraak te maken.

Tel:030-66675757 of info@uvlr.nlZij die overleden zijn gedenken. donderdag 16 november 2017

Lichtjes in het donker

Stilstaan, muziek, kaarslicht, warmte, gedichten en samen herdenken.

De algemene begraafplaats Meeuwenlaan te Woerden  zal op 16 november prachtig verlicht zijn van 19.00 tot 21.00 uur. Die avond kunt u een graf of meerdere graven bezoeken of even stilstaan bij het algemene gedenkteken. Deze lichtjesavond is voor iedereen die een dierbare heeft verloren en wil gedenken ongeacht waar deze dierbare is begraven of gecremeerd.

De opening is door burgemeester Molkenboer en zijn er doorlopende activiteiten: wenshart invullen, gedichten luisteren of voordragen, herdenken, kaars aansteken.  Vele families in Woerden hebben wij de laatste jaren mogen begeleiden. Wij willen u dan ook van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

 


Opening uitvaartcentrum Leidsche Rijn  

Op zaterdag 21 oktober heeft de opening  van ons verbouwde uitvaartcentrum Leidsche Rijn plaats gevonden. Vele mensen zijn de bijzondere locatie in het voorhuis van de monumentale boerderij komen bekijken. Wij laten u ook graag kennis maken met het project waar wij al jaren mee bezig zijn geweest en wat nu werkelijkheid is geworden.

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn kan u in de boerderij vele mogelijkheden bieden om een uitvaart op een bijzondere en ook op een betaalbare manier laten plaatsvinden

U bent van harte welkom iedere dinsdag, woensdag en donderdag morgen van 10.00 tot 13.00 uur.

Ook kunt een afspraak met ons maken. 06-20647384

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn, Hogeweide 6 te Utrecht.


 

Samenwerking voor uw nalatenschap planning  en – afwikkeling

Om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij samen met Estate Services. Estate Services kan u desgewenst bijstaan in het opmaken van uw Nalatenschapdossier. Zaterdag 21 oktober zijn zij aanwezig van 11.00 tot 15.00 uur op onze open dag, voor vraag en antwoord.  www.estate-services.nl 


Gezamenlijke laatste rit met de uitvaartbus

Met de uitvaartbus  kunt u gezamenlijk met familie of vrienden vanaf uw huisadres zich verplaatsen naar  een uitvaartcentrum,  een kerk, het crematorium of een andere gelegenheid.
Uw dierbare gaat met u mee in de bus. De route kan geheel naar eigen wens bepaald worden langs belangrijke plekken uit het leven van uw dierbare. De bus kan ook inzetbaar zijn als volgwagen achter een rouwauto zodat u gelijktijdig op de plaats van bestemming aankomt. www.uitvaartbusservice.nl

                               


Wat wordt er mogelijk in ontmoetingscentrum Boerderij De Hoef
Boerderij De Hoef biedt qua ruimte en ligging een ideale kans om voor de wijk een bijzondere plek te creëren. Het is voor Leidsche Rijn belangrijk dat de wijk een breder palet aan voorzieningen krijgt, waardoor de levendigheid en vitaliteit van dit deel van de stad worden vergroot. De boerderij met wagenschuur en hooibergbieden biedt daartoe alle mogelijkheden. Een sterke verbinding tussen wonen, cultuur en zorg, waarbij de functies niet naast elkaar opereren, maar met elkaar verweven zijn en elkaar zo versterken.
Het voorhuis zal door uitvaartverzorging Leidsche Rijn gebruikt worden, maar er kunnen ook lezingen plaatsvinden, informatie dagen of een kamerconcert.
De wagenschuur wordt verbouwd voor een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en krijgt daarnaast een functie als buitenschoolse opvang (BSO).
In de boerderij komt een kerk, een uitvaartcentrum en ruimtes die gehuurd kunnen worden voor diverse wijkactiviteiten. Zie voor de agenda www.boerderijdehoef.nl
De hooiberg wordt herbestemd naar een speeltuingebouw voor de aangrenzende 5.000 m² grote speeltuin.
Het boerenerf wordt zo een cluster van verschillende maatschappelijke functies en de monumentale gebouwen worden weer dagelijks gebruikt.


Samen werking met TrösT, ontmoeting, troost, muziek, cultuur
Hoe maak je de dood bespreekbaar? En hoe geef je de dood een zichtbare plek in het leven?
TrösT biedt ruimte hiervoor, letterlijk en figuurlijk. TrösT geeft troost, inspiratie , boeken en aandacht. TrösT biedt een veelzijdig activiteitenprogramma: workshops, Café TrösT, eettafels en literaire bijeenkomsten. Het zijn activiteiten die toegankelijk zijn voor een veelzijdig publiek. Ons streven is dat al onze gasten met een bijzondere ervaring naar huis gaan, dat ze terugkomen, en dat ze de ervaring delen met anderen.

Op  zondagmiddag 25 juni een bijzondere klankervaring in Cafe Tröst met harp en tarangini .
Zie voor de agenda,  www.trost.nl


Korte film van het programma van Henk Westbroek op RTV Utrecht  waarbij Angelique antwoord geeft op alle open vragen die Henk Westbroek stelt over de dood.