Inlevingsvermogen

Mensen krijgen in hun leven soms een diagnose van een arts die hun leven letterlijk op zijn kop zet. Dit is voor iedereenStichting komma heel erg moeilijk, vooral als er nog jonge kinderen zijn. Momenten waar liever niemand over nadenkt, maar waarin gelukkig mogelijk heden zijn om dit samen te kunnen doen. Praten over afscheid nemen hoeft geen taboe meer te zijn, het kan ook mooie herinneringen geven zoals b.v. wat Stichting Komma doet, een videoportret met daarin het levensverhaal, levenslessen of persoonlijk boodschap, kosteloos vastleggen met beeld en geluid voor ouders in de pallitatieve fase van het ziekteproces voor hun minderjarige kinderen.

Moet u uw oudere kinderen en kleinkinderen achterlaten dan is ook er samen er over praten heel bijzonder. Samen de mogelijkheden bespreken voor de rouwkaarten, de afscheidsceremonie, de afscheidsdienst, het vervoer, de begrafenis of crematie. Allemaal onderwerpen waar u en uw nabestaanden over na moeten denken. Emoties en verdriet blokkeren vaak het denken aan praktische zaken. Uitvaartverzorging Leidsche Rijn kan u helpen met uw wens met gedegen kennis, de nodige flexibiliteit maar vooral inlevingsvermogen. Wij zijn voor u een houvast in en vertellen u over de vele mogelijkheden die er zijn.

Bij een kerkelijke plechtigheid is het fijn als uw vertrouwde pastoor of dominee voor kan gaan bij het afscheid. Zij bespreken dan ook met u de invulling van de plechtigheid in de kerk of andere locatie.

Wilt u zelf voorgaan in een plechtigheid door een in memoriam uit te spreken of een gedicht dan is dat altijd mogelijk.

Het kan ook zo moeilijk zijn om zelf te spreken dat wij u kunnen ondersteunen in de keuze of dat wij samen een levensverhaal schrijven.  U kunt ook kiezen om een ritueelbegeleider te vragen u te helpen. Samen met u geeft deze vorm en inhoud aan een afscheidsdienst. Zo zorgen we met elkaar dat het afscheid een blijvende herinnering wordt.

livestreamDe afgelopen jaren is er veel veranderd en veel meer vraag naar livestream, waardoor vele mensen ‘waar dan ook’ een afscheid kunnen volgen. Regelmatig worden erop verzoek livestream opnames gemaakt, in de kerk of in een aula. Met meerdere camera’s komen zowel de familie als de gasten in beeld. Als u als familie niet in beeld wilt werken wij met 1 vaste camera op een punt van achteruit een kerk of aula. Samen maken wij daar met u goede afspraken over.