Andere overtuigingen – uitvaart binnen een andere cultuur

Uitvaart binnen een andere cultuur

Samen verbonden

Ons land telt steeds meer mensen uit andere culturen en met andere geloofsovertuigingen. Een andere vorm van afscheid nemen is daar een onderdeel van. Een uitvaart binnen een andere cultuur, kan in Nederland plaatsvinden of in het land van herkomst.

Ieder land heeft zijn eigen tradities en regels voor het overbrengen van de overledene daarom is het organiseren van een repatriëring specialistisch werk. Wij hebben ervaring om u goed te begeleiden. Vooraf laten wij u weten wat een repatriëring gaat kosten en hoeveel dagen de repatriëring in beslag zal nemen.

Voor een uitvaartplechtigheid in Nederland, bespreken wij met de familie de gebruiken die in hun cultuur belangrijk zijn om goed afscheid te nemen. In verschillende uitvaartcentrum hebben wij de mogelijkheid om deze gebruiken vorm te geven. Verschillende culturen hebben wij zo al mogen begeleiden.

Heeft u b.v. een begeleidingsgroep die de uitvaart uitvoert? Dan kunnen wij, indien u dat wenst ook ondersteuning bieden en kunt u gebruikmaken van de verschillende ruimte van een uitvaartcentrum.

Eigen catering verzorgen

Een condoleance of samen zijn kan in overleg verzorgd worden. Wij hebben verschillende mogelijkheden van heel eenvoudig koffie en thee, met een roomboterkoekje tot een uitgebreid buffet voor een lunch of maaltijd. 

Wilt u zelf consumpties meebrengen na een afscheidsplechtigheid op een locatie, dan is dit soms mogelijk en bespreken wij dit graag met u. Ook als u op een andere locatie een afscheid heeft gehouden, kunt op meerdere locatie ruimte huren om samen zijn.

Spekkoek

Pikante kip

Over andere locatie en de mogelijkheden,
neem contact met ons op.