Andere overtuigingen – uitvaart binnen een andere cultuur

/Andere overtuigingen – uitvaart binnen een andere cultuur
Andere overtuigingen – uitvaart binnen een andere cultuur 2018-05-03T18:07:11+00:00

Andere overtuigingen – uitvaart binnen een andere cultuur

Uitvaart binnen een andere cultuurOns land telt steeds meer mensen uit andere culturen en met andere geloofsovertuigingen. Een andere vorm van afscheid nemen is daar een onderdeel van. Een uitvaart binnen een andere cultuur, kan in Nederland plaats vinden of in het land van herkomst.

Ieder land heeft zijn eigen tradities en regels voor het overbrengen van de overledene daarom is het organiseren van een repatriëring specialistisch werk. Wij hebben ervaring daarin om u goed te begeleiden en laten u weten wat een repatriëring gaat kosten en hoeveel dagen de repatriëring in beslag zal nemen.

Voor een uitvaartplechtigheid in Nederland, bespreken wij met de familie de gebruiken die in hun cultuur belangrijk zijn om goed afscheid te nemen. In ons uitvaartcentrum in Boerderij de Hoef hebben wij de mogelijkheid om deze gebruiken vorm te geven. Verschillende culturen zoals een Chinese, Armeense en Ghanese uitvaart plechtigheid hebben in de boerderij plaatsgevonden.

Heeft u b.v. een begeleidingsgroep die de uitvaart uitvoert? Dan kunnen wij, indien u dat wenst ook ondersteuning bieden en kunt u gebruikmaken van de ruimte van de Boerderij.

Ons rouwcentrum in Boerderij De Hoef biedt hiervoor allerlei mogelijkheden.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of loop een keer binnen.
De koffie en de thee staan voor u klaar.