Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-03-13T15:41:40+00:00

Wat moet ik zelf doen…?       

Kom op 28 maart naar de informatieavond.

overzicht

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Maar als je het niet hebt, wat dan? Op vele momenten in het leven moet u keuzes maken. De keuze om over een uitvaart te praten is moeilijk, maar zeker als u ouder wordt of ziek bent, heel belangrijk. Wat zijn uw wensen en wat zijn uw financiële mogelijkheden? Wilt u inzicht krijgen in deze mogelijkheden en heeft u vragen zoals:

  • Wat mag en kan ik zelf doen voor een uitvaart?
  • De verschillende locaties en wat is daar mogelijk?
  • Een uitvaart in de natuur
  • De kosten
  • Vragen over uw verzekeringen

Kom dan naar de informatieavond op 28 maart 2018 om 19.30 uur waarin we u graag uitleg geven en al uw vragen beantwoorden. De informatieavond vindt plaats in Uitvaartcentrum Leidsche Rijn Boerderij De Hoef Hogeweide 6, 3541 BC Utrecht. (Ingang via Saffraanweg).  www.uvlr.nl

 


Zaterdag 10 maart NLdoet een dag om samen kennis te maken

In Boerderij de Hoef is van 10.00 uur tot 12.00 uur de koffie klaar om kennis de maken met de mensen uit de wijk Hogeweide.

Komt u ook.


Waar een hart klopt…. .  

is warmte, liefde en geborgenheid. Dit ervaren wij, Karel en Angelique van Dommelen van Uitvaartverzorging Leidsche Rijn.

Dit is iets wat wij graag delen in de monumentale boerderij De Hoef waar wij gevestigd zijn.   

Want waar het hart klopt, kan ook stilte zijn.

Voor velen is boerderij De Hoef een punt van herkenning tussen alle nieuwbouwhuizen.

U kunt in Uitvaartcentrum Leidsche Rijn op uw eigen persoonlijke wijze afscheid nemen van uw dierbare, wanneer u dat wilt.

14 Februari is de dag dat we iets zeggen met ons hart.

Wij staan voor een persoonlijk en dierbaar afscheid precies zoals u het wilt en in een monument waar al vele jaren het hart klopt van geborgenheid en warmte.

Wilt u informatie of gewoon eens komen kijken?
Het uitvaartcentrum is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

De koffie staat klaar.     

 


2018 een nieuwjaar waar in u misschien heeft een droom of een bijzondere wens.

Wij wensen u geluk en een heel gezond 2018.

Karel en Angelique


December; een maand met geluk of verdriet?

De donkere decembermaand is begonnen. Een maand waarin veel families, rond de kerstboom, bij elkaar komen. Een gezellige maand voor velen, maar wat als je een dierbare hebt verloren? Dan is het verlies in deze periode vaak extra voelbaar. Als uitvaartverzorger beseffen we dat maar al te goed en staan we daar in december een keer extra bij stil.   

Zondag 10 december Wereldlichtjes dag

Op deze dag is de wereldwijde herdenking van overleden kinderen. Ook in Leidsche Rijn staan we stil bij dit grote verlies. Vanaf 18.00 uur kunt u bij Parkrestaurant Alflora een kaarsje aansteken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Om 18.45 uur begint de ingetogen bijeenkomst. En om 19.00 uur wordt een grote kaars ontstoken en kunnen de namen genoemd worden. Als u ook een naam uitgesproken wilt hebben,  kunt u dit doorgeven via www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl.

Gezamenlijke kerst in Boerderij de Hoef
Vindt u het fijn om in kerstsfeer samen te komen? Op dinsdag 19 december bent u tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom om samen te luisteren naar het Kerstverhaal, Kerstmuziek en samen een te lunchen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij louise.m.vandenberg@gmail.com
De kosten voor deze lunch zijn € 6,00 per persoon.

Informatie voorregeling van een afscheid

Als u informatie wilt over hoe u een afscheid kunt regelen en wat de kosten zijn, dan kunt u iedere dinsdag, woensdag en donderdag zonder afspraak bij ons binnenlopen. Van 10.00 tot 13.00 uur staat de koffie voor u klaar en laten wij u graag zien wat de mogelijkheden zijn binnen ons uitvaartcentrum. Mochten de openingstijden u niet schikken dan is het altijd mogelijk een afspraak te maken.

Tel:030-66675757 of info@uvlr.nlZij die overleden zijn gedenken. donderdag 16 november 2017

Lichtjes in het donker

Stilstaan, muziek, kaarslicht, warmte, gedichten en samen herdenken.

De algemene begraafplaats Meeuwenlaan te Woerden  zal op 16 november prachtig verlicht zijn van 19.00 tot 21.00 uur. Die avond kunt u een graf of meerdere graven bezoeken of even stilstaan bij het algemene gedenkteken. Deze lichtjesavond is voor iedereen die een dierbare heeft verloren en wil gedenken ongeacht waar deze dierbare is begraven of gecremeerd.

De opening is door burgemeester Molkenboer en zijn er doorlopende activiteiten: wenshart invullen, gedichten luisteren of voordragen, herdenken, kaars aansteken.  Vele families in Woerden hebben wij de laatste jaren mogen begeleiden. Wij willen u dan ook van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

 


Opening uitvaartcentrum Leidsche Rijn  

Op zaterdag 21 oktober heeft de opening  van ons verbouwde uitvaartcentrum Leidsche Rijn plaats gevonden. Vele mensen zijn de bijzondere locatie in het voorhuis van de monumentale boerderij komen bekijken. Wij laten u ook graag kennis maken met het project waar wij al jaren mee bezig zijn geweest en wat nu werkelijkheid is geworden.

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn kan u in de boerderij vele mogelijkheden bieden om een uitvaart op een bijzondere en ook op een betaalbare manier laten plaatsvinden

U bent van harte welkom iedere dinsdag, woensdag en donderdag morgen van 10.00 tot 13.00 uur.

Ook kunt een afspraak met ons maken. 06-20647384

Uitvaartcentrum Leidsche Rijn, Hogeweide 6 te Utrecht.


 

Samenwerking voor uw nalatenschap planning  en – afwikkeling

Om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij samen met Estate Services. Estate Services kan u desgewenst bijstaan in het opmaken van uw Nalatenschapdossier. Zaterdag 21 oktober zijn zij aanwezig van 11.00 tot 15.00 uur op onze open dag, voor vraag en antwoord.  www.estate-services.nl 


Gezamenlijke laatste rit met de uitvaartbus

Met de uitvaartbus  kunt u gezamenlijk met familie of vrienden vanaf uw huisadres zich verplaatsen naar  een uitvaartcentrum,  een kerk, het crematorium of een andere gelegenheid.
Uw dierbare gaat met u mee in de bus. De route kan geheel naar eigen wens bepaald worden langs belangrijke plekken uit het leven van uw dierbare. De bus kan ook inzetbaar zijn als volgwagen achter een rouwauto zodat u gelijktijdig op de plaats van bestemming aankomt. www.uitvaartbusservice.nl

                               


Wat wordt er mogelijk in ontmoetingscentrum Boerderij De Hoef
Boerderij De Hoef biedt qua ruimte en ligging een ideale kans om voor de wijk een bijzondere plek te creëren. Het is voor Leidsche Rijn belangrijk dat de wijk een breder palet aan voorzieningen krijgt, waardoor de levendigheid en vitaliteit van dit deel van de stad worden vergroot. De boerderij met wagenschuur en hooibergbieden biedt daartoe alle mogelijkheden. Een sterke verbinding tussen wonen, cultuur en zorg, waarbij de functies niet naast elkaar opereren, maar met elkaar verweven zijn en elkaar zo versterken.
Het voorhuis zal door uitvaartverzorging Leidsche Rijn gebruikt worden, maar er kunnen ook lezingen plaatsvinden, informatie dagen of een kamerconcert.
De wagenschuur wordt verbouwd voor een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en krijgt daarnaast een functie als buitenschoolse opvang (BSO).
In de boerderij komt een kerk, een uitvaartcentrum en ruimtes die gehuurd kunnen worden voor diverse wijkactiviteiten. Zie voor de agenda www.boerderijdehoef.nl
De hooiberg wordt herbestemd naar een speeltuingebouw voor de aangrenzende 5.000 m² grote speeltuin.
Het boerenerf wordt zo een cluster van verschillende maatschappelijke functies en de monumentale gebouwen worden weer dagelijks gebruikt.


Samen werking met TrösT, ontmoeting, troost, muziek, cultuur
Hoe maak je de dood bespreekbaar? En hoe geef je de dood een zichtbare plek in het leven?
TrösT biedt ruimte hiervoor, letterlijk en figuurlijk. TrösT geeft troost, inspiratie , boeken en aandacht. TrösT biedt een veelzijdig activiteitenprogramma: workshops, Café TrösT, eettafels en literaire bijeenkomsten. Het zijn activiteiten die toegankelijk zijn voor een veelzijdig publiek. Ons streven is dat al onze gasten met een bijzondere ervaring naar huis gaan, dat ze terugkomen, en dat ze de ervaring delen met anderen.

Op  zondagmiddag 25 juni een bijzondere klankervaring in Cafe Tröst met harp en tarangini .
Zie voor de agenda,  www.trost.nl


Korte film van het programma van Henk Westbroek op RTV Utrecht  waarbij Angelique antwoord geeft op alle open vragen die Henk Westbroek stelt over de dood.